Tillverkning av mössor

Tillverkning av mössor var en stor del av Acqwool innan vi köpte och tog över 2017. För oss var det mycket som var nytt och fokuset låg på ljuddämpande produkter.  All tid gick till, att komma igång med tillverkning och försäljning av Acqwools ljudabsorbenter.

Tidigare skickades all sömnadsarbete till utlandet och det rimmar illa med vårt sätt att arbeta. Nu gör vi allt på gården. Nu två år senare har första beställningen av ullmössor skickats iväg.

Vad var det som gjorde att tillverkningen av mössor drog igång?

Det var många som började fråga om det gick att beställa mössor. Det var gamla kunder till Acqwool som var nöjda med de mössor som de beställt tidigare och ville beställa igen, säger Anders Lund. Till slut kände vi att vi kunde prova och utvärdera tillverkningen av mössor. Vi hade de rätta stickmaskinerna och även mönster till dessa mössor. En första beställning av något tar oftast mer tid än vad vi tror och så gjorde det även med denna beställning. Men nu vet vi hur allt fungerar.

Nu är en order levererad. Hur ser tillverkningen av mössor i fortsättningen?

– Mössorna är sköna och håller en väldigt hög kvalité. Jag hoppas att kunderna värdesätter att allt är tillverkat i Sverige. Vi kommer att tillverka egna giveaways och profilprodukter. Samtidigt är vi öppna för förslag till nya beställningar. Stickmaskinerna ger oss många möjligheter, avslutar Anders Lund.

 

av