Om oss

B&L Lund AB är ett familjeföretag som  grundades av Bengt & Lena Lund 1980.
Under årens gång har vi utvecklats från att  montera akustikundertak till att även tillverka och sälja ljudabsorbenter i alla dess former.
Acqwool är ett utav våra varumärken där vi utvecklar och tillverkar miljövänligt framtagna ljudabsorbenter i ull. Våra produkter är tänkta att tillföra estetiska värden i det offentliga rummet samtidigt som de har unika ljudförbättrande kvalitéer.
Efter ett antal akustiska tester på Sveriges tekniska forskningsinstitut kan vi konstatera att vår textil fungerar akustiskt dämpande både för högre och lägre frekvenser. Vi har namngett materialet Qwaiet. Vi stickar även ett tunnare tyg, 2-4 mm, vi kallar det för Qwiz, detta tyg ger oss möjlighet att klä ljudabsorbenter, så som väggabsorbenter, golv- & bordsskärmar samt tillverka ljudabsorberande gardiner.

Miljö

Qwaiet tillverkas i 100% ren ull och efterbehandlas i en vattenbaserad process. Inga kemikalier är tillsatta vid tillverkning eller efterbehandling, därför vågar vi påstå att produkterna från Acqwool är helt miljövänligt framställda.

Qwaiet och Qwiz som material är helt återvinningsbart.

Historik

Acqwool har sin tradition i trikåindustrin och har stickat sig fram genom tiderna. Acqwools tillverkning har mestadels varit  som legotillverkare till de stora detaljhandelskedjorna, men det kändes inte tillräckligt. 2002 söktes nya vägar, valet blev då enkelt, att vidareutveckla ullens möjligheter till nya höjder. Envist har det stickats, testats, åter testats, analyserats, värderats, omvärderats och åter stickats och processat på ett material som visat unika och intressanta resultat. Dels som grundvara men också som plattform för nya diversifierade produktidéer.
Ambitionen och visionen är att utveckla naturmaterialet ull, i ett eller flera steg vidare. Skapa livskraftiga lösningar och produkter för nutidsmänniskans ökade krav, behov och komfort.

Idag sker all stickning, beredning och tillverkning av våra produkter hos oss i Broddetorp, vid natursköna Hornborgasjön.

Flygbild av B&L Lund

Flygbild av B&L Lund