Om oss på Acqwool

Om Acqwool

Vi arbetar med utveckling och tillverkning av en miljövänligt framtagen ljudabsorbent i 100% ull. Våra produkter är tänkta att tillföra estetiska värden i det offentliga rummet samtidigt som de har unika ljudförbättrande kvalitéer. Efter ett antal akustiska tester på Sveriges tekniska forskningsinstitut kan vi konstatera att vår textil fungerar akustiskt dämpande både för högre och lägre frekvenser. Vi har namngett materialet Qwaiet.

Miljöpolicy

Qwaiet tillverkas i 100% ren ull och efterbehandlas i en vattenbaserad process. Inga kemikalier är tillsatta vid tillverkning eller efterbehandling, därför vågar vi påstå att produkterna från Acqwool är helt miljövänligt framställda. Qwaiet som material är helt återvinningsbart.

Historik

Acqwool har sin tradition i trikåindustrin. Vi har stickat oss fram genom tiderna. Mestadels som legotillverkare till de stora detaljhandelskedjorna, men vi ville utvecklas.
När vi bestämde oss 2002 för att söka nya vägar blev valet enkelt. Vi ville vidareutveckla ullens möjligheter till nya höjder. Envist har vi stickat, testat, åter testat, analyserat, värderat, omvärderat och åter stickat och processat på ett material som visat unika och intressanta resultat. Dels som grundvara men också som plattform för nya diversifierade produktidéer.

Ambitionen och visionen är att utveckla naturmaterialet ull, i ett eller flera steg vidare. Skapa livskraftiga lösningar och produkter för nutidsmänniskans ökade krav, behov och komfort.