Material

För att kunna tillverka ljudabsorbenter av vår höga kvalitet, måste varje moment vara perfekt. Kvalitet och kunskap skapar tillsammans med teknik och design unika ljudabsorbenter som inte bara ser bra ut, utan också håller toppresultat när det gäller ljudabsorption. Allt från garnets kvalitet till maskinens nålar och våra teknikers känsla för materialet påverkar resultatet. Vi har på så sätt utvecklat en helt unik, elastisk väv i valkad 100% ull.

Bearbetad ull

Vid bearbetning av materialet, valkningsprocessen, utvecklas fler effektiva egenskaper som t ex vattenavvisande förmåga men också fett- och smutsavvisning. Ull låter till exempel inte smuts tränga in i fibrerna utan håller smutsen på ytan.
Brinner inte

Materialval av textilier för offentlig miljö är mycket begränsat eftersom kravet på svårantändlighet är avgörande. Ull är ett material med fantastiska egenskaper. Det är extremt slitstarkt och är uppbyggt av protein som i sig själv är flamhämmande. Vilket gör att den är svårantändlig. Om ull väl börjat brinna underhålls inte lågan utan fibrerna förkolnar och släcker därmed sig själva.

Material Qwaiet erhåller Klassificering E enligt EN 13501-1.